Polityka prywatno艣ci


Administratorem danych osobowych strony i sklepu internetowego: BAWIKO.pl (w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych; tekst jedn. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z p贸藕n. zm.) w odniesieniu do danych osobowych U偶ytkownik贸w, b臋d膮cych KONSUMENTAMI jest firma:

BAWIKO Ma艂gorzata Ignasiak-Sitek
Albert贸w 46 聽42-165 Lipie

Firma wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji Dzia艂alno艣ci Gospodarczej(CEIDG)pod numerami,
NIP: 5741749691, REGON 243686472

I. Przetwarzanie i ochrona danych osobowych

  1. Podanie danych osobowych, a tak偶e zgoda na ich przes艂anie s膮 ca艂kowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe s膮 przetwarzane wy艂膮cznie w zakresie i celu, na jaki Konsument wyrazi艂 zgod臋 - na zasadach opisanych w ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych ( Dz.U. 2002 Nr 101 poz. 926 ze zm.). W przypadku, gdy Konsument nie poda niezb臋dnych do realizacji zam贸wienia danych i nie wyrazi zgody na ich przetwarzanie, zrealizowanie zam贸wienia mo偶e by膰 niemo偶liwe.
  2. Administrator zapewnia bezpiecze艅stwo przekazanych danych oraz realizacj臋 uprawnie艅 U偶ytkownik贸w, wynikaj膮cych z ustawy o ochronie danych osobowych. U偶ytkownik ma prawo dost臋pu do tre艣ci w艂asnych danych osobowych, ich poprawiania lub ca艂kowitego usuni臋cia swoich danych osobowych - w tym celu prosz臋 wys艂a膰 e-maila z okre艣leniem 偶膮dania wprowadzenia zmian lub wykre艣lenia danych z ewidencji. ADMINISTRATOR mo偶e odm贸wi膰 usuni臋cia danych U偶ytkownika wy艂膮cznie w przypadkach wskazanych przez obowi膮zuj膮ce przepisy, w szczeg贸lno艣ci je偶eli U偶ytkownik nie uregulowa艂 wszystkich nale偶no艣ci wobec ADMINISTRATORA.
  3. Dane osobowe U偶ytkownik贸w, przetwarzane s膮 w celu nawi膮zania, ukszta艂towania, zawarcia, zmiany lub rozwi膮zania Umowy pomi臋dzy Us艂ugodawc膮 i Klientem oraz zrealizowania Umowy sprzeda偶y lub umowy o 艣wiadczenie Us艂ugi elektronicznej opisanej w REGULAMINIE
  4. Zapewniamy, 偶e nasza firma przestrzega polityki bezpiecze艅stwa danych osobowych. Dane osobowe s膮 u nas bezpieczne i dok艂adamy wszelkich stara艅, aby poziom ten systematycznie by艂 coraz wy偶szy.
  5. Dane osobowe U偶ytkownik贸w mog膮 by膰 przekazywane podmiotom trzecim tylko za zgod膮 U偶ytkownika w przypadkach opisanych w REGULAMINIE, w szczeg贸lno艣ci:聽celem dor臋czenia przesy艂ek dane osobowe s膮 udost臋pniane firmom kurierskim, oraz Poczcie Polskiej w celu zaadresowania i dor臋czenia przesy艂ki.

Dla zrealizowania obs艂ugi zlecenia konieczne jest podanie nast臋puj膮cych danych osobowych KONSUMENTA:

  • nazwisko i imi臋;
  • adres do wysy艂ki produkt贸w;
  • adres e-mail;
  • numer telefonu kontaktowego;

II. Polityka plik贸w cookies

聽 Niniejsza Polityka okre艣la zasady tworzenia, przechowywania i dost臋pu do informacji na urz膮dzeniach U偶ytkownika za pomoc膮 plik贸w Cookies w celu zrealizowania drog膮 elektroniczn膮 us艂ug 偶膮danych przez U偶ytkownika.

Informacje podstawowe

  1. Administrator w celu 艣wiadczenia us艂ug drog膮 elektroniczn膮 tworzy i przechowuje tymczasowe pliki i uzyskuje dost臋p do wybranych informacji w urz膮dzeniach U偶ytkownika.
  2. Cookies - oznacza dane binarne, najcz臋艣ciej niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urz膮dzeniach U偶ytkownika, kt贸re s膮 wykorzystywane w j臋zykach programowania do sprawniejszej komunikacji serwisu internetowego i u偶ytkownika.
  3. Pliki Cookies tworzone na urz膮dzeniach u偶ytkownika mog膮 pochodzi膰 zar贸wno z systemu Administratora (t.zw. Cookies w艂asne) jak i te偶 z zewn臋trznych program贸w nadzoruj膮cych komunikacj臋 w internecie (t.zw. Cookies zewn臋trzne np. pochodz膮ce z serwis贸w Google i innych).
  4. U偶ytkownik ma mo偶liwo艣膰 ograniczenia lub wy艂膮czenia dost臋pu plik贸w cookies do swojego Urz膮dzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z Serwisu b臋dzie mo偶liwe, poza funkcjami, kt贸re ze swojej natury wymagaj膮 plik贸w cookies.聽

Czym s膮 ciasteczka (pliki cookies)?
Poprzez pliki 鈥瀋ookies鈥 nale偶y rozumie膰 dane informatyczne, w szczeg贸lno艣ci pliki tekstowe, przechowywane w urz膮dzeniach ko艅cowych u偶ytkownik贸w przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalaj膮 rozpozna膰 urz膮dzenie u偶ytkownika i odpowiednio wy艣wietli膰 stron臋 internetow膮 dostosowan膮 do jego indywidualnych preferencji. 鈥濩ookies鈥 zazwyczaj zawieraj膮 nazw臋 strony internetowej z kt贸rej pochodz膮, czas przechowywania ich na urz膮dzeniu ko艅cowym oraz unikalny numer.

W jaki spos贸b wykorzystujemy pliki cookies?
Pliki cookies s膮 wykorzystywane w naszym serwisie do cel贸w statystycznych (dotycz膮cych statystyk odwiedzin naszej witryny) oraz w celu zapewnienia prawid艂owego dzia艂ania serwisu i dostarczenia bardziej dopasowanych tre艣ci. W ramach witryny stosowane s膮 dwa zasadnicze rodzaje plik贸w cookies: 鈥瀞esyjne鈥 (session cookies) oraz 鈥瀞ta艂e鈥 (persistent cookies). Cookies 鈥瀞esyjne鈥 s膮 plikami tymczasowymi, kt贸re przechowywane s膮 w urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy艂膮czenia oprogramowania (przegl膮darki internetowej). 鈥濻ta艂e鈥 pliki cookies przechowywane s膮 w urz膮dzeniu ko艅cowym U偶ytkownika przez czas okre艣lony w parametrach plik贸w cookies lub do czasu ich usuni臋cia przez U偶ytkownika.

Jak wy艂膮czy膰 pliki cookies?
Mo偶esz wy艂膮czy膰 pliki cookies dla danej strony, ca艂ej witryny (domeny) lub dla wszystkich przegl膮danych stron www. Poni偶ej informacja jak wy艂膮czy膰 pliki cookies dla popularnych przegl膮darek.

Mozilla Firefox
W menu "Opcje" wybierz zak艂adk臋 "Prywatno艣膰". Mo偶esz wybra膰 czy "nie chcesz by膰 艣ledzony" (wy艂aczysz tym samym cookies dla wszystkich przegl膮danych stron) lub "usun膮膰 pojedyncze ciasteczka" i edytowa膰 ustwienia cookies tylko dla wybranych witryn.

Google Chrome
W menu (przycisk w prawym g贸rnym rogu przegl膮darki) wybierz "Narz臋dzia" a nast臋pnie opcj臋 "Wyczy艣膰 dane przegl膮dania". Szczeg贸艂owe ustawienia znajdziesz pod linkiem "Wiecej informacji".

Opera
W przegl膮darce klikamy na przycisk 鈥濷pera鈥 znajduj膮cy si臋 w lewym g贸rnym rogu przegl膮darki. W otwartym menu wybieramy 鈥濽stawienia鈥, a nastepnie 聽鈥濸referencje鈥︹. Przechodzimy do zak艂adki "Zaawansowane" i klikamy na "Ciasteczka" zaznaczaj膮c opcj臋 鈥濶igdy nie akceptuj ciasteczek鈥 i klikamy w przycisk 鈥濷K鈥.

Microsoft Internet Explorer
W menu "Narz臋dzia" wybierz "Opcje internetowe", a nast臋pnie zak艂adk臋 "Prywatno艣膰". Przesuwaj膮c "suwak" dopasowujesz stopie艅 prywatno艣ci. Edycja ustawie艅 dla poszczeg贸lnych witryn znajduje si臋 pod przyciskiem "Witryny".

Apple Safari
W menu wybierz opcj臋 "Preferencje", a nast臋pnie zak艂adk臋 "Prywatno艣膰".


Wy艂膮czenie lub blokada obs艂ugi cookies mo偶e spowodowa膰 nieprawid艂owe dzia艂anie naszej witryny. Je艣li Twoja przegl膮darka akceptuje obs艂ug臋 Cookies, oznacza to wyra偶enie zgody na stosowanie cookies przez nasz膮 witryn臋.